Eftervård

EFTERVÅRD


De tatueringar jag gör är under sterila förhållanden och jag följer alla de riktlinjer och rekommendationer som finns, för att risken för komplikationer skall bli så liten som möjligt.


Det är det jag kan göra för att skydda DIG, men lika viktigt är hur du sköter din nya tatuering under läkningstiden.


Så här rekommenderar jag du skall göra:


När tatueringen är klar så får du en plast på, dom ska sitta i minst 6 timmar. Det för att förhindra kontakt med bakterier och smutsiga ytor och att låta kroppen påbörja läkningen ostört.


Efter 6 timmar tar du av plasten, tvättar ren tatueringen med ljummet vatten och mild tvål. Tex intim tvål.


Låt lufttorka ca 30 minuter, sedan skall du smörja med BEPANTHEN. En salva som du hittar på barnavdelningen på Apoteket.


Sedan skall du fortsätta smörja 4-5 ggr/dag med tunna lager. Tvätta ALLTID händerna innan.


Efter några dagar börjar skorporna komma. Dessa SKA sitta kvar, det är kroppens eget plåster som låter huden läka under. Pillar du bort skorporna ökar du risken för en infektion och att färgen inte sätter sig som den ska. Låt skorporna ramla av på egen hand.


När alla skorpor ramlat av och tatueringen känns som resten av huden så är den läkt. Men smörj nån gång om dagen endå om huden känns torr.


Du skall alltid skydda din tatuering emot sol. Uv-strålningen ifrån solen bleker ner färgerna i din tatuering, detta är SÄRSKILT viktigt när tatueringen är nygjord, men även efter detta.

Smörj alltid in din tatuering med högsta solskyddsfaktorn! Gäller självklart även solarium.


Undvik att utsätta din tatuering för miljöer med mycket bakterier, tex badhus, allmän bastu och liknande ställen. Låt aldrig någon annan röra på tatueringen, och innan du själv skall smörja in den tvätta alltid händerna.